meh follow meh

Sunday, August 1, 2010

tentang sayang.....

hah....rini mood jiwang sket...nk crite pasai SAYANG...


pada 1 hari disebuah sekolah kebangsaan jenis tamil....
seorang pelajar menanya gurunya mengenai kasih sayang..

KUMAR:cikgu,macamna kita nk pilih seorang yg terbaik sebagai orang yg paling kite sayang?dan macamna kasih sayang 2 kite nk kekalkan?

CIKGU:ok...kamu ikot ape yang cikgu suruh yer..kamu pergi ke padang dan kamu berjalan sambil memandang rumput didepan kamu pilih yang PALING cantik tanpa menoleh kebelakang walau sekali.dan petik bawak datg ke kelas..

apabila pulang ke kelas tiada satu rumput pun yang dibawa pulang pelajar skema itu..lantas cikgu tu pn tye...kan td sy cakap,petik rumput yg PALING cntik..mane rumput yer??


KUMAR:td masa saya jalan,saya nmpk rumput cntik..tpi cikgu cakap cri rumput yang PALING cantik saya pn terus jalan kehadapan tanpa pandang kebelakang..tapi sampai hujung padang saya jalan saya x dapat rumput yg PALING cantik....mgkin ada di belakang saya td.....tpi cikgu pesan jangan pandang kebelakang..so saya pn teruskan la jalan ke depan...

CIKGU: ta..itulah jawapan yg tepat...maknanya,bila kita jumpa orang yg kita sayang jangan la cri yg lebih baik dari itu.kita patut hargai orang yg ade kt depan kite 2..jgn kite menoleh kebelakang keran perkara yg suda berlaku tetap berlaku..semoga yang berlaku tdak akan berulang lagih..dan ingatlah,orang yg kita sayang orang itulah yang paling cantik(berbangga si lele nanti) dan baik

No comments: