meh follow meh

Thursday, August 18, 2011

tipu sunnat..ade ke?

dalam bercinta nie..suma nk yang terbaik dari pasangan masing2 an an an...ade plak yg sampai membohong~!act bnde ni memg xbaik...tpi?


hahaha....try tye diri masing2..sebb ape nk menipu? rating alasan paling kukuh ialah sebb nk MENJAGA HATI PASANGAN.hok aloh..mcm ne plak kalo pasangan tu tw yg kite kencing die?waaaa..mau mengamok ouh!

dari pandangan koi la..(pandangan shj) mesti ade sebab yg buat aok2 sume nk menipu kan..mybe have that sumthink -ve yg aok2 sume xnk die taw kan..contoh paling senang aok penah hisap dadah..kalo la aok direct bgtw kekasih aok tu...xke hancur hati die..memg la aok da berubah..tpi xsume org can accept it~!

mcmnepon..meipu adalah berdosa! oleh itu..koi menyeru aok2 sume supaya berlaku jujur pada pasanga aok masing~! kalo pasangan tu memg jodoh aok..dah tntu xkan kemana..perangai aok mcm satan pon kalo da jodoh tu kawen jugak..


pesanan koi:dulu mase muda2 koi ade gak bohong
kekasih koi..lepas koi ke hijack dgn buku lali koi
trus serik..
"hindarkan pembohongan,tingkatkan kejujuran"

Wednesday, August 17, 2011


assalamualaikum wbt...masa selongkar2 laman sesawang nie..terjumpak satu bnde nie..ya allah..lepas bace bende ni teringin nk share pasal umat akhir zaman skrg nie..ape die dapat kalo die menang pun..suka sangat pertikaikan soal dosa dan pahala..tapi bg aku la kan..memg sala pempuan mlut lancang nie...ayat die xde fakta langsung..ok fine la hak masing2 n kubur masing2..tpi kalo difahamkan btul2...setiap manusia yg ade dimukabumi ini,adalah khalifah kan?oke memg tanggung jawab sesama islam untuk saling mengigati..sangat sallutee dengan wanita yg mmberi nasihat dengan penuh kesabaran nie...die menjawab suma pertikaian yg diberikan lahanat nie...kalo ye kau nk berbogel skalipung...xpayah la nk post kt fb..walau pung yg buat fb ni kafir laknat,,tp ramai org islam yg gunakan nyer..so hormat la orang2 islam di luar sana tuh..ape kau dapat naik status mcm tu? series bo**h!...

Tuesday, August 16, 2011

mengapa kau pergi.

Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Semoga engkau kan mengerti
Tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Maaf sungguh ku tak bisa
Untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Aku inginkan diri mu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Saturday, August 13, 2011

ok..as a COLONIAL HUNTERS kami truskan pencarian maklumat tentang bangunan yg banyak hantu ini,..hantu?...bulan pose memey banyak hantu kan...

for the 1st step..we go on to make a video as a progress in this task..ok...the video take 2 days to make it complete.in the delegation of this research,we are divide to 2 team..1st team get the measurement of this building..second go for seach of the history of this colonial monument..

oke..agak susah nk dapat info pasal bangunan ni..penat dah turun naik bangunan kerajaan nk dapatkan info..tapi x ramai yang tahu..

video

Thursday, August 11, 2011

kami ade archiday...kau ada?

dalam mase 2 minggu..kami diminta untuk membuat satu event oo acara tuk student2 archi ppd..as long we decide thun ni nak buat lain dari yang lahen..for the 1st..we all crik tema yg nk digunakan..then baru konsep.(acehhh mcm design plop)...

dengan tada kemudahan multimedia kami tetap teruskan..

for the all participate

this checkpoint 12....hahaha...checkpoint paling susahh wooo

best x hengat..seronok jek dak2 nie..bgus..
we are one family..yeahhh

ok..some picture lepas kene halau dengan pak polisi(tok anjang) sebb kitrg wat bising depan opis die..

kemegahan group renxo paino...(kalah gop)

ok...last but not least...tq for the all supporters..
facilitator,thanks for ur cooporate...
"the best come from themselves"

balik hujubg balik

hujung minggu..ramai student balik..wahhh.....puasa kot..memg ramai la kan nk berbuka dengan family...UNTUNGLAH..dapat buke sama2 kluarge tercinta..hari ke 12 puasa..tahun ni puasa agak beza dengan taun2 lepas..taun nie giliran puasa dengan rakan2 seperjaungan..(xpayah nk juang sangat lah)..tadi ade bdak cakap dengan koi...

"aok ni koi tgk..xreti nak balik kampung ke?hujung minggu ni pun..koi tiap minggu balik spent mse dengan famly koi..agak aok nie xde ke rase nk buka puasa dgn family aok?koi tye jek.."

spontan aku jawab..

bkn xnk balik weh..memg la ade rase nk buka dengan family tu...tpi..haaaa...koi ni bawak kenderaan..sekali belanja balik kampung mau rm1++ sehala...kalo 2 hala?..haaa..aok darab kan la...

seriesly memg ade rase nk balik weh..serabut gak kalo da ramai sangat tye .ko x balik ke minggu nie?..haaa..mensampah dengar soklan mcm tu..kalo bole pun memg nk tiap2 hari makan makanan mak waktu berbuka..lagi jimat..xpayah kua duit kan kan..

yeahh..sambal ikan mak memang terbaik!

Thursday, July 7, 2011

kaitan antara minat,darjat dan persepsi

ahak..ape kaitan antara minat darjat dan persepsi?
wow...ayat mcm org politik da kan..tp ape yg bole dikonklusikan,benda alah nie sangat berkaitan dalam khidupan sharian..xpcaye..ace tgk sdri la..

1)minat sukan@aktiviti memahal..org akan pandang sesuatu yg luar bese..cth:main golf..persepsi org mesti cakap "wah,org kaya nie men golf..seteru ayat tu org akan respek ko dan pandang ko tgi..kan kan kan?

2)ko suke main dam aji dkt warung..org akan pandang kau mcm har*m..sebb ye dok men dam yg x mndtgkan hasil..

ideologi mcm ni dah ade dri dulu lagi..tp knape ek..dalam konteks PROffesional..xperlu mcm nie..even org tu main dam skalipun..still gne kan otak nk fikir,sama mcm org yg main golf td.lagi satu.DONT JUDGE A BIIK BY ITS COVER.tu sala satu pangai yg da sebati dalm dri org m#la%u...tgk org tu selekeh jek,,ha mcm2 kua dri medulla oblogata korang kan..yes..memg pnampilan diri kene ade..

tp kene respek jgak minat org lain..kalo dah org tu minat reggae...xkan la nk sruh dress pakai kot bagai...haaa..bia kan je lah dgn minat yer oke..

Wednesday, June 29, 2011

sekali allah kata jadi..maka sekali lah ia menjadi..walau diluar jangkaan mana pun..ia tetap menjadi dgn kuasanya..kau lah perdana menteri..
kau lah menteri..
kau lah timbalan menteri..
kau lau adun..
kau lah wakil rakyat..
kau lah ketua kampung..
ape kuasa kau ade?
modal kan air liur dan janjikan macam2?
jangan sekali menidakkan kata allah..
kau janjikan jambatan baru berteknologi italy...
kau janjikan sekolah premier bertaraf antarabangsa.
semuanye terjadi kerana izin NYA YG MAHA KUASA.
WALAU KAU MAPU MMBINA JAMBATAN SEPANJANG 20RIBU SENTIMETER PANJANG SEKALIPUN,
tidak mungkin kau boleh membina jambatan melintasi api yg sangat panas.
kuasa kau hanya di dunia..
hanya di asia
hanya di malaysia..
kau kumpulkan kemewahan...kau cari kebahagian alam..
kau tabur khalifah suci dgn pelbagai perkara kehancuran..
mahu disanjung tapi dengan keadaan gelap tiada nur..

Friday, May 6, 2011

kawen memanG SEDAP?!

kawin memAng SEDAP!
memandangkan skrg ni musim semusim org mengawan..
ramai plak yg kawen kan..semalam sempat aku interview
sorg pengantin laki..straigth to da point..aku trus tye bajet..hahah..
nah..amek ko!!
nasib bek la bakal bini die 2 low profile..buat ko dapat bini yg nk grand2?
hahah..masak kepala otak ko nk crik duet..memg la bole wat loan skrg
makin x tenang la kepala otak lepas kawen..
kalo ade kete?
nk bayar ruma?
start kompol perabot?
honey moneymoon?
spent tok org tua?
haaaa..ko rase la..ttbe rase mcm untg plak jdik org dulu2..
aku tye mak aku..3 ribu da siap da..sume cukup dgn hantaran..
plak skrg ni mane awek yg ade diploma ke degree ke..
hantaran mesti nk up lgi kan..
WOW!!!
xsia2 blajar tgi2..senang dapat keje..keje pn sedap..
hantaran pn bley main harge kan..
pelaburan yg sangat besar tuh..uiihh..kalau aku jdi pempuan
aku blaja sampai p.hd..pas bes p.hd sape nk kawen gan aku..
meh hantaran 40 ribu,..hahaha...ade bran?
*tp kene ingat..bape plak umo ko kalo da ade p.hd kan?
silap2 da loy** da sume..


sayangku yg comel..
nanti nk kawe..awk cakap la kt mak awk..
hntaran xpayah mhal sgt..bese2 jek..
nanti saya blanje awk makan tutti fruti lpas kawen.
xpun,nk lagi cantek la kan..
pe kate kite tong2?sparuh2 la kn..
sharing is caring yaaww..
syesly awk 220% comel kalo ikut pe sya cakp nie..
220%..byk tuh..

Wednesday, April 27, 2011

after 5 month.

selepas lima bulan
malam ni agak malas aku nk skeping english..(sebb malas nk bkk google translate)
selesai suda final exam.medulla oblongata pn da bole format dah.
kosongkan otak...kosongkan otak...

senyuman selepas exam;-)
kejap je..da habis 1 sem..tinggal
1 sem je lagi nie...ouh.kene buat btul2.mase depan sume nie..
habis dip ni..ak apply la sambung mane2..kalo x dapat.fokus cari keje..kompol duet..beli rumah.kete.pastu da bley kawen da..makin lame makin tue..
cukup semua baru yakin nk bela anak dara org.
lagi2 anak dara yg kt bawah nie..haihh...fening aku..
mcm2 kerenah die..
heeeeeeeeeeeeee...
huahuahuahuahua
tunang?hantaran?majlis?grand?
hadiah?honeymoon?
kete baru?rumah baru?
yeah...jawapan senang jek..
MARI MENABUNG

HAISH..CANTIK
sayang..pinjam gmbar..saje tmbh
lawa sket entri nie..

Friday, April 22, 2011



eberidey ish archiday__>

(nocaption)
kredit to ar from FI group
ok..now time to change and get the enjoy..
archirace at pantai poli..
finally.we are the champion
thumbs up!

wookkeh..,asian top model 2011:p




enjoy the architecture life
try to feel it.

Friday, April 15, 2011

ok every body..

today..i ill speak english..yeah..i know what r u say..wat eva u want say..that is ur mouth..i trust,with this step..i will have a great english..even now i have a very very broken english,wait some day..i will speak english without a help from dictionary.u laugh to me?go to hell..i dont care lah.

for ur information,my final exam for this semester are all in english..so that i think i should improve my english for preparing to face my exam..who's born in 1990? plis put up ur hand like me?..hahaha..ok.they are the bad luck for those are born in 1990..why?
ALL IN ENGLISH!
why not we use BAHASA IBONDA ha??..

haaa...so emotional today..very2 emotional after i must read a note in english!
i can read..but understand???yeah..its supposed to be in malay.or have a dwibahasa question.
ok..right now u all thinking what are i thinking.if the question pn we are not understand..4 sure the answer are wrong kan?when the answer wrong..the mark will deduct..when the lect deduct the mark..u have a low mark..its influence ur hpnm!!!!

ok..so all above are my emotional text from my heart..hope i can learn english education succesfully..if me wrong,plez ask me to do the correction.thanks for reading,viewing,eating,sleeping and running..

now,tq.
garnish picture
(mood:MISS MY SHALALALALAL)

Thursday, March 31, 2011

oke..mood manjew terlampau harini..

ape yg di taip harini adalah...
ape yg kite buat bile kite syok kt seseorg..

ok..
1.cri persamaan..kalo gugurl 2 ske minum air mello es....dan2 la yg boboy pn ske mnum mello es walaupn tkk c boboy mcm telan racun bile mnum mello ess..ahaha.
2.bile terserempak yg c boboy ni akan pkir kan mcmne nk tegur..
3.c boboy akan lagak lebih dr farid kamil dan samsol yusof
4.gugurl plak serta merta akan tukaw imej msg2..kalo dulu gelak mcm saiton,skrg ni gelak pakai mimik mke jek..
5.secara otomatik rambut c boboy akan semart membelah tepi pas dapt tw gugurl ni masih single and availble.
6.gugurl akan senyum sampai putus urat telinga bila c boboy kirim salam
7.hari seterusnya boboy semakin yakin bila senyuman boboy dibalas mesra oleh gugurl.
8.gugurl suda x ble tido
9.boboy sibuk wat case study mcm ne nk mlekan
10.waktu ni plak gugurl akn cri point tok terserempak dgn boboy.
11.boboy ligat cri kawan baik c gugurl sebb nk tye no fon.
12.gugurl macm nk terjun bangunan bile tw boboy nk mintk no fon


malam pertama sms soalan yg sgt pemes!!!

boboy:salam..ni nk tye nie..xde org mara ke i sms gan u nie?
gugurl:aih mane de..xde sape yg mara la..
boboy:bf u ke?
gugurl:hurmm..i baru clash la..baru je 2 minggu lepas i clash..(dan2 baru clash)
boboy:same la i..gf i tgal kan i sebb ade jantan baru..sape la i ni kan..ape pn xde..
gugurl:nasib kte same la..i pn kene tgal gak gan bf i..ade pompuan lbih perfect dri i..so die pgi la kt pompuan 2..



ahahaha...gile bapak tahap gaban punye ANNOYING AHAHA..bile baru2 nk setat usha..haaa...mcm ni la gamak nye akan jadi..ceat!!!....klaka macm haram..

Friday, March 18, 2011

terkata kata.

pagi2 bangun tiup helaian surat berita dan bangun menyucikan diri dari segala dirty2 semalam.semalam tidak bermakna akan datang pada hari esok dan tulat juga.longlai kaki melangkah ke mobil bewarna kuning2 sembelit.

langkah huyung seperti tertelan royal stout dan bagardi epal dari pusat beli belah bebas cukai.semua gara2 arsitektur yang menyihirkan vires pada saraf medulla oblongata seterusnya direbakkan kepada saraf tunjang.

apa itu urban planing?

urban planing ialah......aaaa...errr...ah!

tekanan kepada jantung.

sekian trimas!
(collapse)

Tuesday, February 15, 2011

tetibe kuoiah td lect swoh bace
tasbeh kifarah dan surah wal as...

teringat 10 tahun dulu waktu sekolah agama..
bile loceng berbunyi,masing2
da stanby beg...
duduk depan pintu sambil bace surah dan tasbih kifarah...

habes jek bace....
sadakallahul azimm...

bedesupppp sume lari dari pintu
depan dan belakang...masing2 menuju
ke van dan bas..
berebut tempat duduk..ahahaha

okey..sekian tq!

Saturday, January 8, 2011

gades2..

"gadis yg seksi sangat sukar untuk kelihatan sopan."

gadis yg sopan"anytime bole nampak seksi"


oke.kalo kau pilih yg seksi.
sedap mate kau memandang..naik sheikh "adek" kau 2..
tp kau kene ingat...bkn "adek" kau je naik...

silap2 sume yg tgk sume le naik...

pakai seket atas peha.

kalo ade tanda lahir kt lutut,sume org le tw...
ade kudis kt lutut?
sume org tw...

pakai baju nampak alor.

bkn kau sorg je nampak lurah dendam 2..

kalo aku lalu sebla pn kompem aku jeling...

so,ape speSIAL ye awek kau 2?




tuntas:kalo kau pilih awek yg sopan untuk bercinta,anda telah dapat 2 pakej
1.pakej sopan
2.pakej seksi

aku pilih yang sopan..aku jage elok2...sampai aku da kawin.

labuh tabir malam pertama..kompem nampak seksi kan?(mood:sabartahangeram)

tuntasnye,lebih baik memilih pontianak berwajah mannequien dan memakai jubah sarung ber OPACITY lutsinar dari memakai baju model MnG.


Wednesday, January 5, 2011


oke...kepada anda yg memiliki kaki yang berbau autentik,,sila ambil perhatian lebih..
kalo waktu korg balik dari opis ke,baru balik sekolah ke,bila masuk je uma,org dalam rumah tgk korg semacam jek..kasut da bukak tpi ade bau kasut msih ade..itu mknanye bau kap alip kap ya...

oke care terbaek nk ilangkan nye:

1. Mencuci kaki dengan sabun basuh lantai yang kuat.
2. Jangan membiasakan diri memakai stokin kaki yang sama selama bertahun-tahun.
3.pakai kasut yg mempunyai ventilation yang baek.
4.material dan spec stokin tu biarlah kene gan jenis kaki.(kalo datw kaki bau cam ci,pakai la stokin yg cotton)
5.pakai ubat kurang kan peluh

kalo care ni x lebantu gak...korang pakai je la slipar jepon..senang..



ketika hiperbola sedang meninggi ke langit aku terus bergerak ke arah perodua kancil emas yg menjadi perantaraan untuk pergi ke kuliah..enjin dihidupkan dan pedal clutch ditekan lantas konsol gear dihalakan ke konsol 1...

dalam kemamaian pgi berkenaan,mendengar nokia 2330 memberi isyarat pesanan ringkas diterima..

"salam..kelas tiada dan di ganti pada minggu depan.."

ohh damn!!!

kesengsaraan bangun pagi pada hari ni amat tidak mendatangkan hasil.

pada masa yang sama medulla oblongata ligat berputar pada rpm 9 memikirkan apebenda nk wat bila sehari xde klas.
klimate dalam catetan ini adalah kemalasan kebangunan kepagian oleh seorang pelajar.